Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

`Rookmelders redden levens!´

Een kleine zijstap van de techniek waar wij ons normaliter mee bezig houden, maar minstens zo belangrijk om onder de aandacht te brengen.

Vanaf vandaag 1 juli is het namelijk verplicht om rookmelders in huis te hebben. Heel veel mensen zijn zich hier al van bewust en hebben natuurlijk allang een aantal rookmelders in de woning hangen op cruciale plaatsen alleen nog niet iedereen is op de hoogte van deze nieuwe verplichting. Mocht u nog op zoek gaan naar de juiste rookmelder en de juiste methode om deze te monteren zijn er uiteraard op internet meerdere sites waar u terecht kan voor de juiste informatie. U kunt uiteraard ook even op de hierboven toegevoegde link drukken en u komt al op een zeer fraaie omgeving waar u meer kan lezen over deze materie.

Ons advies om daarbij ook rekening te houden met de, helaas nog steeds niet verplichte, CO melder. Vanuit de Gasketelwet wordt het monteren van een CO melder geadviseerd om ongelukken te voorkomen. Koolmonoxide, ook wel de stille sluipmoordenaar genoemd, veroorzaakt nog teveel leed in Nederland. Kortom, mocht u toch naar de winkel gaan voor uw nieuw aan te schaffen rookmelders, laat u dan ook informeren over de CO melder.

Bron: Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting

 

Leave A Comment

Geen producten in je winkelwagen.